Mari-mari beli tiket!




Tiket sudah mula dijual..Jgn lepaskan peluang .Dtg ramai-ramai..

Teruskan Usaha ..



Sejak dari malam tadi mesti ramai yang resah , tidur tak lena makan pun tak kenyang dan mandi pun tak basah memikirkan apa keputusan periksa sem lepas..mungkin ramai yg ketawa girang seronok dan mungkin juga yg sedih..
itu semua ujian Allah yang mengaturkan baik dan buruk..setiap itu ada hikmah di sebaliknya.aku redho ketentuan Ilahi walaupun keputusan tidak lah baik sgt..cuma kena ada muhasabah dan teruskan usaha lagi..InsyaAllah..sebab aku sudah berusaha ..ni je Allah nak beri..
Sem pendek ni dekat nak final dah..Apa lagi kena pulun le untuk cover balik keputusan sem lepas..Moga Allah memberikan kejayaan kepada aku dan kawan-kawan yang lain.amin..

Kenali Virus Nadia Saphira..

Walaupun tidak merosak file data dan sistem, virus Nadia Saphira bakal mengganggu kerana akan terus menggandakan diri dan menyembunyikan folder-folder yang penting. Jadi, kenali ciri-cirinya kalau-kalau komputer anda diserang dan jangan sampai terlambat sebelum Nadia Saphira palsu sempat bermaharajalela.

Ciri-ciri dari file virus ini, diantaranya sebagai berikut :
1. Memiliki ukuran file sebesar 17 kb & 69 kb.
2. Mempunyai type file Application.
3. Berekstensi file exe & ini.
4. Memiliki icon folder.
5. Membuat salinan folder sesuai dengan nama folder yang ada dan menyembunyikan folder aslinya.
6. Menghilangkan pilihan “Folder Options”.
7. CD Rom tidak boleh digunakan
8. Command Prompt tidak boleh diakses.

sumber mahir IT www.sabahdaily.com