SAAT CINTA BERTASBIH

Sambil berjalan-jalan ke shopping complex atau singgah di book store ke atau ke kedai buku-buku agama ke jangan lupa membelek buku berjudul "SAAT CINTA BERTASBIH TRIBUT UNTUK TUAN GURU". Lagipun rakan-rakan seperjuangan di UKM ada yang dah habis menjawab soalan peperiksaan.Adalah lebih molek jika masa senggang yang ada selama sebulan ini diisi dengan bacaan ilmiah yang mana anda akan mengkaji tokoh pemimpin yang tidak asing lagi di negeri Serambi Mekah ini.Tapi judul buku ini sama pulak dengan novel yang tengah meletup di pawagam baru-baru ni.Ketika Cinta Bertasbih hasil karya Novelis Muda Habiburrahman El-Shirazy.Cuma perkataan 'saat ' dan 'ketika' bezakan.Novel yang satu ni kisah lain..Buku yang saya syorkan ini kisah episod perjuangan seorang tokoh gerakan Islam di Malaysia.
Bagi yang berasal dari negeri Cik Siti Wan Kembang ni mesti sinonim dengan tokoh ini.Bagi rakan-rakan di negeri lain apa kata membeli buku ini atau hadiahkan buku ini untuk hari lahir sahabat -sahabat kita.

Serba sedikit mengenai buku ini :
Harga = RM20.00 (Sem) RM22.00 (Sab/Swk)Mukasurat = 193Penulis = Riduan Mohamad Nor, Wan Abdul Rahman Wan Abdul Latif & RossemPenerbit = Jundi Resources
Buku ini merupakan penghargaan kami kepada Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, Menteri Besar Kelantan yang juga Mursyidul Am PAS yang kami cintai, semenjak masa muda beliau sehingga sekarang berhempas pulas berjuang untuk mewajahkan Islam yang sebenar kepada masyarakat negara ini yang telah jauh meninggalkan agama akibat penjajahan dan juga pengisian kemerdekaan oleh parti pemerintah yang tidak meletakkan Islam sebagai agama yang berdaulat dengan pakejnya yang terdiri di atas aqidah, syariah dan dakwah. Tuan Guru seorang tokoh yang tidak berhenti untuk mendidik dan mentarjih masyarakat untuk menjadi subur jiwa dengan haruman ketaqwaan. Hujan, panas, kekangan masa serta kepenatan diri tidak menjadi alasan untuk beliau berhenti mengajar dan menyantuni segenap lapisan masyarakat. Beliau telah menjadi milik masyarakat dan negara bahkan menjadi simbol kepada rakyat tertindas di negara ini.
- Penulis

0 Response to "SAAT CINTA BERTASBIH"