Pesta Buku dan Sumbangan Kepada Syria


Dah lama jari-jemariku ni tak update blog..
Kali ini aku nak kongsikan isu-isu semasa yang patut korang ambil kisah sebagai umat Islam. Setiap hari kita akan tonton, baca dan mendengar rintihan, kesedihan dan jerih perit kehidupan umat Islam yang mengharungi detik-detik peperangan di dalam negara mereka seperti Syria, Palestin dan lain-lain. Bayangkan jika kita di Malaysia boleh makan bersama keluarga, belajar dengan seronok, tidur dengan nyenyak tapi nasib mereka tidak seperti kita. Susah-susah kita di Malaysia..ada lagi yang lebih susah. Betul atau tidak apa yang aku katakan ni?

Oleh itu, di ruangan blog ini aku sarankan adik,kakak,abang, mak cik,pak cik dan lain-lain untuk membeli buku ini sempena pesta buku di PWTC akan datang.Sambil membeli dan menderma. Kita tak mampu mengangkat senjata, tapi cukup juga kita hulurkan derma sebagai salah satu alternatif untuk membantu saudara seIslam kita yang kini mengharungi ujian peperangan daripada Allah. Semoga sedikit sebanyak bantuan anda dapat meringankan kesusahan mereka.

"Jadilah orang yang banyak memberi manfaat kepada orang di sekeliling kamu".

Layari fanpage "Tangisan Syria di Bumi Jordan" sekarang https://www.facebook.com/TangisanSyriaDiBumiJordan/?fref=ts
Buku Lelaki Terakhir Menangis di Bumi .. telah ditulis oleh adik Musa Nuwayri iaitu anak kepada bekas pensyarah UKM Prof Dr Kamaruzzaman Yusoff. Anda patut memiliki buku ini untuk memahami dan menghayati rentetan peristiwa isu Syria yang sebenarnya. Musa Nuwayri adalah pelajar yang sedang menuntut di sebuah universiti di Jordan bersama kawan-kawannya membantu dan menjalankan kerja-kerja amal di Jordan untuk pelarian rakyat Syria yang melarikan diri untuk mendapatkan perlindungan di Jordan.0 Response to "Pesta Buku dan Sumbangan Kepada Syria"